Deniz

1 Aralık 2009 Salı

Çalışmak yada çalışmamak işte bütün mesele bu?

IMG_2433 Geçen hafta en acilinden iş görüşmesine çağrıldım. Gittim görüştüm, şartlar iyi,yakın vs güzel, şimdi 2.görüşme için bekliyorum. Önceki haftada iş görüşmem vardı,2.görüşmeye gidemedim. iş yavaş yavaş ciddiye biniyor ama bu sefer ben acaba Deniz ‘i şimdi bir yabancıya bıraksammı yoksa 1 yıl daha kırıp k… mı Deniz yuvayabaşlayana kadar ona kendimmi baksam karar veremiyorum.Deniz daha bir bana düşkün oldu ki bu çağdanormalmiş. Benim tam kuzum oldu, sürekli sarılsın boynumda:) ve taiki herşeyi kapma dönemi, oyunlaar oynuyoruz, kelimeleri nesneleri öğretiyorum vs vs. Gelecek bayan o kadar ilgilenebilecekmi, nasıl davranacak? Kafamda bimbirtürlü soru var. Öte yandan bir deneyeyim bakalım aklımda kalmasın diyorum. Karıştım yani:) Çalışan yada çalışmayan anneler evet ne diyorsunuz? Siz neler yaşıyor, hissediyorsunuz? Bana bir yardımcı olun lütfen:)

6 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Merhaba,
Malesef tek bir dogru yok. Herkesin kendi dogrusu var. O nedenle bence yapabilecegin en iyi is, kendinle basbasa kal, yogunlas. Derin derin dusun, seni hangisi mutlu edecek... Ikisinin de iyi yonleri, kotu yonleri var. Iyi bir bakici, yavruyla oyun da oynar, yedirir de. Ama hic kimse annenin yerini tutmaz. Daha iyi oynayabilir, daha iyi yedirebilir. Anne baska.

Yani nasil desem, benim mesela gozum arkada degil. Ela iyi bakiliyor biliyorum. Ama ozluyorum, ote yandan, iki yil ara cok riskli geldi bana bizim sektorde.

Demek istedigim sartlar, para, kariyer, bakiciya verecegin para, yok, ise duydugun istek, firsat maliyeti, detaylica dusun ve kendine sor...

sevgiler, kolay gelsin.

Bi de neye karar verisen ver nasilsa dogrusu buymus, ne kadar hakliymisim diyeceksin. Insan ruhu boyle calisiyor:)

K.T dedi ki...

Sevil evet çok zor bir karar.Özgür haklı derin derin sen düşünmelisin. artı ve eksilerini yaz kağıtlara sakince değerlendir.
Benim blogtan anlarsın çalışan anne olmaktan yakınıyorum ama hiç çalışmamayıda düşünemem.Koşullar önemli.
Fazla mesai ve firmanın buna yaklaşımı. arife günü saat 7 di eve geldiğimde. Firmanın kapısını az kalsın ben kapıyordum.
yarın sabah 6 da evden cıkıp saat 20:30 da geleceğim.Şehir dışındayım.
Bugun bir ara Kuzey Tan çok huysuzlanınca evim yakın oldundan koşarak geldim. Yarın için içim acıyor.
Bakıcıya bırakmak zorunda kalsam iş için 2. kez düşünürdüm.
Konuşuruz tekrar detayları.

sevil dedi ki...

Özgür merhaba,

ne güzel yazmışsın, bloğundada böyle yazıyorsun :)
Elaya kim bakıyor bakıcı yada anneanne/babaannemi? Bizde ikiside uzak birilerini bulmak zorundayım. Bu da 2 kez hatta 3 kez düşünmeme neden oluyor:( Ama iyi birini bulursakta gözüm arkada kalmaz.
Düşün düşün düşünüyorum...
Fatma,
bende sana mal attım şimdi gecikmeli olarak son mailine cevap:)
Bence seni aileni ve çocğunu düşünen firma daha Türkiyede kurulmadı:) Herkes bulunduğu gemiyi düşünüyor gerisi umrunda değil. kaçta evde olmussn, çocuğuna ailene zaman ayıramamışsın düşünülmüyor.
şanslısınki babaanne canı gibi bakıyordu oğluna. Ama annenin yerini tutamaz o ayrı. Belki yoğun bir dönemden geçiyorsunuzdur, umarım eski çalışma saatlerine kavuşursun da Kuzey tan beyde sana kavuşur:)

Ozguranne dedi ki...

Bakici bakiyor Ela'ya.

Adsız dedi ki...

merhabalar!öncelikle blogunuzu çok beğendiğimi söylemek isterim.konuyla alakalı değil ama süperman tulumu nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim.oyuncaklarınızıda çok güzel satmayı düşüdükleriniz varmı? acaba_?

Adsız dedi ki...

hee bu arada mail adresim ozlembalci1984@hotmail.com. cevabınızı mail atarsanız çok sevinirim iyi akşamlar!..

Deniz babasınamı benziyor?