Deniz

1 Aralık 2009 Salı

Bayramda geldi geçti…

 

deniz

Bayram,5 günlük tatil güzeldi, tadı damağımızda kaldı ama bugün itibariyle bitti. Yarın joker eleman baba işbaşı yapacak , bizde oğlumla yine yalnız kalacağız. Bu bayram dedeler, teyzelerle şuraya gitmekten vazgeçip ilk gün bayram ziyaretleri, sonrada evde ve yakın yerlerde takılarak geçirdik. Aklımız tatilde o tatilde kaldı ama evde olmakta güzeldi. Ama Denizle ilk gün 6-7 eve bayram ziyareti yapmak hiçte kolay değildi. Ertesi gün ilk günün yorgunluğunu atarak geçirdik. Geleneksel Avm ziyaretlerimizide unutmamak gerek tabiki:)

Deniz bu arada hala yürümüyor:) Tembelde değil, kıçında kurtlar var hiç durmuyor ama o kurtlar yüzünden belkide hızlıca emeklemek işine geliyor:)

Bekliyoruz bakalım ne zaman yürüyecek.12. ayı devirdik, geçen ay doktor kontrolümğz vardı yazamadım. 76 cm ve 9375 gr idik. 10.ay kontrolümüze göre yaklaşık 200 gr vermişiz. Hemen iştah açıcı balık yağı içeren bir multivitamin şuruba başladık. Şimdi biraz kilo aldı anlaşılıyor.Yemek yemeside düzeldi. Yasaklarımız kalktı, süte başladık, sütlü bisküvi favorisi oldu. Anne sütü alması azaldı. Sabah , akşam canı isterse gündüzleri emiyor. Bazen sabah yada akşamda emmiyor. Şu kışı, domuz gribi tehlikesini atlatalım emzirmeyi bu kış bırakmasını istemiyorum.

Deniz bey konuşuyor ama nasıl? bildiği tüm sesli harf hece yan yana getirirp mimiklerle el kol hareketleri ile anlatıyor anlatıyor hiç susmuyor birde anlasak decoderi olsa :) Gerçekten konuşmaya başlasa susmayacak sanırım. Bilinçli olarak anne , baba, dede, mama, meme diyor o kadar.

Uyku düzenimiz, sabah 1-2 saat, öğleden sonra 1-2 saat ve akşamda en geç 10da uyuyoruz. Tabi yine arabada sallanarak veya  arabada uyuyor. Değiştirmeye çalışmıyorum artık bu durumu, daha kısa sürede uyuyor çünkü ne yapayım. Bir ara çok denedim. 1- 1,5 saati buluyor uyutmam ozaman. Uykudan gözlerini açamasada sallanmak istiyor. Bende sallıyorum, olsun varsın.

Oyuna her çocuğun olduğu gibi bayılıyor. favori oyunumuz saklambaç. Kafasını koltuk minderlerinin arasına sokup(deve kuşu misali popo ve tüm gövde dışarda) saklanıyor, çıkıp ceee yapıyor:)

Kuzey tan beyle birtürlü buluşup oynayamadık umarım önümüzdeki haftalarda buluşacağız.Birde Ataşehirde bulduğumuz oyun evi vardı. Her salı gidecektik ama bir türlü haber gelmedi ders var diye. Her salı yeterli çoğunluk sağlanırsa anneli bir oyun grubu bulmustuk, gidecektik ama gidemedik :( Yarın bir arayıp sormalı.

Uzun süre yazmazsak böyle toptan olur post :)

Hiç yorum yok:

Deniz babasınamı benziyor?