Deniz

30 Aralık 2009 Çarşamba

Elveda 2009

Merhaba ben Deniz,
Yilin son gunü annem bana verdi blogunu :) yaz oğlum icinden geldigi gibi veda et eski yıla ve dile yeni yıldan ne dilersen dedi:)
2009, bana çok şey kattın sen :)
Annem tüm gelişmelerimi burada paylaştı ama ben kendi ağzımdan bir özet gecmek istiyorum,
ilk dönüşüm ; yat yat sırtım ağrıdı 4-5 ay sıkıldım . Zaten yatmayida sevmez hep kucakta oturmak isterdim yasak olmasına rağmen . Birgun söyle bir saga doğru kaykildim kaykildim hooooop oda ne pozisyon değiştirdim ve dünya bu acidanda güzelmiş bee dedim. Hatta bu dönme olayı yüzünden sabahın 5 inde annemin arkasından dönüp bakayip derken dusmuslugunde oldu: ) hey gidi günler be...
İlk ek gıdam; elma yedim önce 1 çay kasığı sadece:( anne versene doyasıya yiyeyim sunu dedim miktar arttı. Sonra hayatıma armut ve tadı daha az lezzetli olan kabakli sebze piresi girdi. Şimdi ise o anki ruh Halim'e göre herseyi yiyorum yada puskurtuyorum . Herseyi sevek değilim heralde bizimde bir damak zevkimiz var.
İlk kez annemden ayrı yattım; halbuki ne güzeldi gak desem annem yanimdaydi 6 aylık oldum, büyümüsum efendim odama gecmek gerekiyormuş yolladılar beni odama:( şimdi uyandığımda daha yüksek sesle gam deyip ayağa kalkıp annemi bekliyorum . Alıştım ama napalim insanoğlu herseye alışıyormuş anladım bu yasımda :)
ilk dişim cikti ve diğer 10 tanesi tabi; İlk dişimi AYvalikta çıkardım unutulmaz olsun diye.
Vee yaz basında emekledim; donduk tamam ee Buda tek basına sıkıcı olmaya başladı . Önce el ve ayaklarımın üstünde durmaya başladım dengede, sonraa hoop yorulup düşüyordum . Bu durumu geliştirmem lazım diye düşünürken babam önüme Sn sevdiğim seyler olan kunandalari koyarak beni teşvik etmeye başladı. Bende ha gayret oğlum al su kumandaları diyerek el kol koordinasyonu olayını cozup başladım emeklemeye:) bundan 15 gün oncesine kadar master duzeyinde emekliyordum
ilk kez yürüdüm; itiraf ediyorum benim gibi zıpkın gibi delikanlı için yürüme olayında tembellik yaptım . Ne yapayım yavaslik baba uymuyor. Tamam 1 ay önce başladım adım atmaya ama yine her yere emeklemyerek ulaşıyordum . Daha çabuk gidiyordum ne yapayım. Ama 15 gündür yürümede hız kazanıp yürümeyi tercih etmeye başladım. Niye daha önce yurumemisum diye hayiflaniyorum. Artık alusveris merkezinde, AGvada, Park'ta , sitenin bahçesinde yürüyorum ve heyy özgürlük diyorum.
Konuşmayı öğrendim, aslında bir dünya şey söylüyorum , anlatıyorum ama anlamıyorlar yinede bozuntuya vermeden yaa öylemi, başka ne olmuş diyorlar :) ama onlarla aynı dili konusmuyorum farkındayım ama öğreneceğim .
Bu arada anne , baba, dede, gel, ver, hadi, anneanne diyorum çok seviniyorlar.
Sarılmayı, öpmeyi öğrendim; sabah kaktigimda anneme, isten geldiginde babama, dedemi gördüğümde dedeme sarılıyorum. Onlara sarilinca beni daha çok seviyorlar bende onlara sarılmayı seviyorum:)
teşekkürler 2009 bana kattıkların için.
2010dan istediklerim; bol oyuncak, renkli kitaplar, akulu araba, teyzemden kuzen , yeni arkadaslar istiyorum. Eylemlerimi ve gelişmelerimi bu yilda sürdüreceğim. Herkese bu bucurden iyi seneler diliyorum .

25 Aralık 2009 Cuma

çözdük biz şu yürüme işini galiba:)

Deniz bey yürümeye başladı da damacana taşımacılığı işinede girdi:)

22 Aralık 2009 Salı

20 Aralık 2009 Pazar

Mini oyun grubumuz

Deniz bey ve Kuzey Tan bey cumartesi günü nihayet bir araya geldiler.Fatma teyzemizle son gün kesinleştirdiğimiz için aktivite hazırlığı pek yapamadık. Gerçi ilk buluşma için aktiviteye gerek duymadan onlar birbirlerini, Kuzey bey evi ve oyuncakları tanıdılar. Çok eğlendiler ve biz annelerde çok eğlendik:)
Kuzey bey gelir gelmez rengarenk topları görünce çok sevindi. Denizde epeydir topları kaldırdığım için oda unutmuş sevinçle top oynadılar.Kuzey hepsinin tadına baktı, tatsız tutsuz olduğuna kanaat getirdi. Denizde kendisine yardımcı oldu saolsun tattırdı topları arkadaşına:)2 saat boyunca beraber çok güzel oynadılar, kendi dillerinde konuşup anlaştılar ve çok güzel vakit geçirdiler. Kuzey bey ve Fatma teyzesi bize hediyelerle gelmişler çok teşekkür ederiz. Bir sonraki buluşmamızı heyecanla bekliyoruz:)


Topları sepete atmaca oyunu oynadık

Deniz hediyesini çok sevdi,tüm gün favorisi bu cancanlı topumuzdu.

Kuzey bak çok tatlı bu toplar ye bak ye ye !

Fazla ileri gittim galiba o nasıl bakış öyle abi

Kuzeycim çekil bir kenara nasıl oynanır ben sana göstereyim

Bu parçalar şekillerden içeri girmiyorsa zorlama üstten atıver, aynı işi görüyor:)

Kuzey arkadaşımla yaptığımız sanatsal çalışmalar

Evi çok dağıttık galiba gel toplayalım biraz

seni sallamaya çalışıyorum neden tekmeliyorsun beni Kuzey!

Kuzeycim ben basıp açacağım sen kapatacaksın buna kolektif çalışma deniyormuş:)

15 Aralık 2009 Salı

Kindyroo deneme dersimiz

 

3318_01Geçen hafta epeydir gitmeyi düşündüğümüz sonra vazgeçtiğimiz KiNDYROO dan davet telefonu alınca deneme dersine gittik. Deneme dersi dediysem kimse yoktu biz öğretmenimiz ile öze ders yaptık:) Gittiğimde Deniz sabah uykusundaydı ama içeri girince uyandı:) Mekanı görünce gözler parladı, hala uyuyorumda rüyadamıyım? burası cennetmi? biri beni cimciklesin  der gibi bakıyordu. Öğretmenimiz bize işleyişi, dersleri , bebek gelişimini ve yaptıkları derslerin amacını kısaca anlattı.Sonra oyun odasına geçtik, Deniz iyice çıldırdı:) Tüm oyuncakları sırasıyla denedi. Kaydı, tırmandı, saklandı vs vs:) Sonra çocukşarkılarını duyunca oynamaya başladı. Öğretmenimiz ile ders yaptık, yine aklı oyuncaklarda olduğu için uzun süre zaptedemedim. Ama 2 ay gönceki Gymboore dersine göre daha verimliydi. Deniz artık daha bilinçli oyunlara katıldı. Takladan ve pilates topundan korktu:)

Kindyroo da bebekler hareketsiz, hareketli(emekleyen), yürüyen… diye ayrılıyor. Deniz emekleyen grubuna dahil ama öğretmenimiz oradaki bebeklere göre çooooooook fazla hareketli olduğu için o gruba alamam dedi. (Bu kanıya varmasına Denizin bir kaydıraktan 5 değişik şekilde tırmanıp yardımsız kaymasından sonra vardı) Ayrıca yürüyünce işiniz çok zor dedi:) EEE yürümesine çok az kalmış ama yürümüyorda dedi.İsterseniz gelin yürüyene kadar özel ders yapıp yürümeye hazırlayalım yada bekleyelim yürüyünce direkt o gruptan başlatalım. Ben kış günlerinde zaten biyere çıkamıyoruz, yalnız , bir iki arkadaş görsün kaynaşsın istediğim için eğer gidersek bekleyip direkt gruba katılmayı tercih ederim. Şimdilik Denizin totosunu kaldırıp yürümesini bekliyoruz:)

Yeri kolay ama bir çarşının içinde 2 göz oda. Ama buna rağmen öğretmenin yaklaşımı,bilgisi ve ilgisi, yapılan ders bakımından bence Gymboore dançok daha iyiydi. Ozaman gittiğimizde bir harala gürele ders yapıldı çocuk ilgilenmiyormu alıp getirin osirada ders devam ediyor , dolayısıyla sen kaçırıyorsun. Burada öğretmenin söylediğine göre çocuklar sıkılınca ara  verilip onların oyun alanında vakit geçirmesine izin verilip takrar devam ediliyormuş. Deneme dersinde de öyle oldu ama orada tek biz vardık bize özeldi diye düşünüyorum:)

Bu arada Domuz gribi nedeniyle katılım çok düşmüş. Bu durumda fiyatlara yansımış sanırım.Geçtiğimiz aylarda görüştüğümde hafta içide oyun grubu vardı, şimdi sadece haftasonları var. Hafta içi büyük çocukların grubu varmışç.Yada anneler özel ders talep ediyormuş.

Ben kindyroo dan memnun ayrıldım. Deniz artık büyüdü ve oyunların farkına varıyor olmasının da bu duruma katkısı oldu. Yani orada bulunduğumuz 2 saatten zevk aldı arkadaş:) Bakalım belki başlarız hele bir yürüyelimde:)

Timur bebek için yaptığım kurabiyeler

IMG_2451

IMG_2455

IMG_2457

Komşum Anya nın 1 ay önce Timuru dünyaya geldi. Bende onun için kurabiyeler yapıştım ama buraya ekleyememiştim marifetlerimi :) Kendimle gurur duydum doğrusu bitince :) Bu işemi el atsam acaba:)

Maclaren baston pusetlerdeki problem

 

80fa1774-5228-43c1-8a45-7115bd8aa1cfDoğumgünümüzde anneannemizle dedemiz bize bu bebek arabasını hediye ettiler. Deniz büyüdüğü için büyük bebek arabası ile ben zorlanmaya başlamıştım bununla rahat rahat geebiliyorum. Neyse efendim, bizim hediyemiz geldi akabinde tvde ve nette parmak kopartan bebek arabası diye haberler çıktı:) Arabanın açma kapama yerine bebeklerin elleri sıkışıp yaklaşık 12 çocuğun parmağı kopmuş :( Bebek arabalarının mercedesi olarak adlandırılan bu marka için büyük hata bence. Şansa bak dedim geri toplatılıyormuş:) Sonra Amerikada toplatıldığını ama Avrupa ülkelerinde parmağın sıkıştığı yere kılıf üretip gönderecekleri bilgisini aldım.Üyesi olduğum mail grubunda d konu gündeme gelip bir annenin ithalatçı firmanın bilgilerini vermesi üzerine mail attım firmaya ve o aparattan talep ettim. Ertesi gün aparat elime ulaştı. Fatura bilgisi vs talep etmeden hemen yolladılar. Quest, Quest sport ve triumph modellerinde bu problem varmış. Kullanan var ise iletişim bilgilerini aşağıya yazıyorum sizde talep edin diye.

Sersa Dahili ticaret – Sertaç Sağlam

Kocayol cad. 49/2 P.O. Box: 34742

Kozyatağı /ist.

Tel:0216380 85 28-29

ahmet25@superonline.com

12 Aralık 2009 Cumartesi

Deniz Safari parkta!

sp4 sp6 sp5 sp3 sp2 sp1

 

Dün akşam anladımki Deniz büyümüş:) Çok eğlendi safari parkta gözlerinden belli oluyordu.Cennet burası der gibi bakıyordu bize:) En kısa sürede Safari park/Neomarin’e tekrar gideceğiz.

5 Aralık 2009 Cumartesi

İlk adımlarımız

CIMG1236 CIMG1235 CIMG1234 CIMG1233

İki gündür ilk adımlarımızı atıyoruz. Düşüyoruz, kalkıyoruz,2 adım hoop tekrar düşüyoruz, tekrar kalkıyoruz ve yürüryoruz ….. Pek heveslendik yürümeye :)Kaç gün içinde yürür gider hiç düşmeden acaba?

3 Aralık 2009 Perşembe

Deniz mutfağa dalarsa ne olur ?

d-2

Önce kavanozlara saldırılıp avuç avuç bulgurlar dökülür

d-1

Sonra boyundan büyük çöp tenekesi devrilip tepesine çıkılır

Sonrasında dur yapma oğlum diyene kadar çekmecedeki kaşıklık aşağı indirilir(bunun fotosunu çektim ama ekleyemedim)Sen çekmece ile uğraşırken tezgahta gözüne kestirdiği tepsinin ucundan tutar veee bammm tabak çanak ne varsa yerde ve kırılmıştır. O da kesmez masaya yönelir , hedef masanın üstündeki badaktır Onuda nasıl indireceğini biliyordur ve amerikan servisin ucundan tuttuğu gibi bammm paramparçaaaaa.Tabi şaka bir yana bunların hepsi arka arkaya olmaz ama toplamda 1 günde ve değişik zamanlarda görev başarıyla tamamlanmıştır.

Milupa 300.000. üyesinin 1 yıllık mama ihtiyacını karşılıyor

Milupadan mail aldım bugün, milupa www.milupa.com.tr adresine girip üye olan 0-6 ay arası bebeği olan annelerden 300.000. şanslı üyesinin 1 yıllık mama ihtiyacını karşılayackmış. Keşke deniz daha ufak olsa ve biz üye olmamış olsaydık belki biz kazanırdık:) Hadi ufak bebeği olan anneler girinde üye olun ve kazanın.Benden duyup , üye olup ve kazanırsanız haberim olsun:)

1 Aralık 2009 Salı

Çalışmak yada çalışmamak işte bütün mesele bu?

IMG_2433 Geçen hafta en acilinden iş görüşmesine çağrıldım. Gittim görüştüm, şartlar iyi,yakın vs güzel, şimdi 2.görüşme için bekliyorum. Önceki haftada iş görüşmem vardı,2.görüşmeye gidemedim. iş yavaş yavaş ciddiye biniyor ama bu sefer ben acaba Deniz ‘i şimdi bir yabancıya bıraksammı yoksa 1 yıl daha kırıp k… mı Deniz yuvayabaşlayana kadar ona kendimmi baksam karar veremiyorum.Deniz daha bir bana düşkün oldu ki bu çağdanormalmiş. Benim tam kuzum oldu, sürekli sarılsın boynumda:) ve taiki herşeyi kapma dönemi, oyunlaar oynuyoruz, kelimeleri nesneleri öğretiyorum vs vs. Gelecek bayan o kadar ilgilenebilecekmi, nasıl davranacak? Kafamda bimbirtürlü soru var. Öte yandan bir deneyeyim bakalım aklımda kalmasın diyorum. Karıştım yani:) Çalışan yada çalışmayan anneler evet ne diyorsunuz? Siz neler yaşıyor, hissediyorsunuz? Bana bir yardımcı olun lütfen:)

Bayramda geldi geçti…

 

deniz

Bayram,5 günlük tatil güzeldi, tadı damağımızda kaldı ama bugün itibariyle bitti. Yarın joker eleman baba işbaşı yapacak , bizde oğlumla yine yalnız kalacağız. Bu bayram dedeler, teyzelerle şuraya gitmekten vazgeçip ilk gün bayram ziyaretleri, sonrada evde ve yakın yerlerde takılarak geçirdik. Aklımız tatilde o tatilde kaldı ama evde olmakta güzeldi. Ama Denizle ilk gün 6-7 eve bayram ziyareti yapmak hiçte kolay değildi. Ertesi gün ilk günün yorgunluğunu atarak geçirdik. Geleneksel Avm ziyaretlerimizide unutmamak gerek tabiki:)

Deniz bu arada hala yürümüyor:) Tembelde değil, kıçında kurtlar var hiç durmuyor ama o kurtlar yüzünden belkide hızlıca emeklemek işine geliyor:)

Bekliyoruz bakalım ne zaman yürüyecek.12. ayı devirdik, geçen ay doktor kontrolümğz vardı yazamadım. 76 cm ve 9375 gr idik. 10.ay kontrolümüze göre yaklaşık 200 gr vermişiz. Hemen iştah açıcı balık yağı içeren bir multivitamin şuruba başladık. Şimdi biraz kilo aldı anlaşılıyor.Yemek yemeside düzeldi. Yasaklarımız kalktı, süte başladık, sütlü bisküvi favorisi oldu. Anne sütü alması azaldı. Sabah , akşam canı isterse gündüzleri emiyor. Bazen sabah yada akşamda emmiyor. Şu kışı, domuz gribi tehlikesini atlatalım emzirmeyi bu kış bırakmasını istemiyorum.

Deniz bey konuşuyor ama nasıl? bildiği tüm sesli harf hece yan yana getirirp mimiklerle el kol hareketleri ile anlatıyor anlatıyor hiç susmuyor birde anlasak decoderi olsa :) Gerçekten konuşmaya başlasa susmayacak sanırım. Bilinçli olarak anne , baba, dede, mama, meme diyor o kadar.

Uyku düzenimiz, sabah 1-2 saat, öğleden sonra 1-2 saat ve akşamda en geç 10da uyuyoruz. Tabi yine arabada sallanarak veya  arabada uyuyor. Değiştirmeye çalışmıyorum artık bu durumu, daha kısa sürede uyuyor çünkü ne yapayım. Bir ara çok denedim. 1- 1,5 saati buluyor uyutmam ozaman. Uykudan gözlerini açamasada sallanmak istiyor. Bende sallıyorum, olsun varsın.

Oyuna her çocuğun olduğu gibi bayılıyor. favori oyunumuz saklambaç. Kafasını koltuk minderlerinin arasına sokup(deve kuşu misali popo ve tüm gövde dışarda) saklanıyor, çıkıp ceee yapıyor:)

Kuzey tan beyle birtürlü buluşup oynayamadık umarım önümüzdeki haftalarda buluşacağız.Birde Ataşehirde bulduğumuz oyun evi vardı. Her salı gidecektik ama bir türlü haber gelmedi ders var diye. Her salı yeterli çoğunluk sağlanırsa anneli bir oyun grubu bulmustuk, gidecektik ama gidemedik :( Yarın bir arayıp sormalı.

Uzun süre yazmazsak böyle toptan olur post :)

Deniz babasınamı benziyor?