Deniz

23 Temmuz 2009 Perşembe

8.ay kontrolümüz

Tatil dönüşü doktorumuz Ayşe hanımı ziyarete gittik. 8.ay kontrolümüzü olduk. 72 cm ve 8632 gr olmusuz. yine ortalama bir değerdeyiz. Doktorumuz bacaklarımız ve kollarımızın çok yanmasıyla dalga geçip amele yanığı olmussun oğlum dedi:)
Yeme düzenimize akşam muhallebi yerine bazen tarhana çorbası, yoğurt çorbası yada köfte makarna eklendi. Tarhana çorbasında sorun yok ama dün ilk köfte makarna denememiz başarısızlıklla sonuçlandı. belki 1-2 lokma yutmustur. Deniz gibi sıkılgan çocuk, 2 saat çiğneyip yutmaya dayanamadı zahir:)
kahvaltımızada ceviz, tereyağda eklendi. Ayrıca balığada başladık tatilde. Artık bizim yemeklerimizdende yiyebilirmiş, aşırı tuzlu, yağlı, baharatlı ve kızartma olmamak kaydıyla. Biz zaten dolma, bamya ile geçen haftalarda başlamıştık. Birdaha 10. ayda doktorumuzu ziyarete gideceğiz.

Deniz artık nelermi yapıyor:
*** Artık hiç durmuyor, Emekleme hızımız saatte 20 km'ye çıktı diyebiliriz:)
*** Sehpayı kemiriyor.
*** ev Denize göre tekrar düzenlenmişti zaten ama o bir yolunu bulup dolapları açmayı beceriyor bazen.
*** Favorisi bulaşık makinesi, sesini duyar duymaz nerde olursa olsun vııınnnn emekleyerek (pardon koşarak desem daha doğru olur:) ) soluğu mutfakta alıyor, tutunup sepete tabaklara yönelmişken kahretsin annesi hemen mğdahele edip kapatıyor. bulaşıklar makineye sessizce konuyor artık Deniz duymasın:)
*** Banyoyu çok merak ediyoruz. kapısı sürekli kapalı ya meraktan deliriyor. Bazen kapısında bekliyor hani açılır belki diye. açık buldumu vınnn içeri, bir bakıp çıkıcam abi edasıyla:)
*** Normal şekilde uyutmak imkansız bu çocuğu. Tatilde hamağa evde salıncağa alışınca sallamadan uyumuyor. Çingene salıncağı ile babamızla uyuttuk hep ama artık tekim,1 saate yakın uğraşıp uyutuyorum uyuyunca problem yok 2 saat uyuyoruz ama uyuyana kadar direniyor. gözü kapalı tepiniyor resmen:)
*** Birde yemeğini paşa paşa yiyen çocuk sabah kahvaltısı hariç her öğünde tadını alana kadar reddediyor, ağzını açmıyoır kafasını sallıyor yemek yemek istemiyor resmen. Yemek ve uyumak boşa geçirilen zaman onun için halbuki daha karıştırılcak çok yer varken evde kim yicek kim uyucak şimdi canım:)
***Denizle ev gezmesi çok eğlenceli!!! olmaya başladı. Deniz vurma 127 ekran tv ye üstüne düşcek oğlum, elleme o tabloyu, dur nereye, düşeceksin, otur 2 dk oyna bak bu oyuncakla deyip arkamı dönüp yerime oturduğumda bıraktğım yerde bulamamak, peşinde koşturmakla geçiyor ev gezmeleri:)
*** bişeyler diyor ama anlamıyoruz henüz. abbbaaa, babbaa, anne kelimelerine dün elinden suluğunu alınca kızıp mamma memme diye bağırmasıyla mama ve meme kelimeleri eklendi:)
*** 2 dişimiz daha çıktı ve artık totalde 6 dişimiz var.
*** Isırıyor, beni babasını , herşeyi, heryerimiz çürük içinde kaldı sayesinde.Nasıl vazgeçireceğiz bilmiyorum? Isırmayı sevgi göstergesi sanıyor biz gülerek çığlık atınca hoşuna gidiyor sadist evladın ve ısırmaya devam :)
Kısacası büyüyoruzzzzz çok hızlı bir şekilde:)

1 yorum:

Tarkanın Annesi dedi ki...

Tatil fotolarına baktımda süper çıkmış atom karınca her karede.Çok güzeller.

Deniz babasınamı benziyor?