Deniz

10 Mart 2009 Salı

4.Ayımız

Biz 4 ayımızı devirdik. Bu arada çok gezmektende 4.ay kontrolümüzü yazamadık. Deniz uyumuş(30 dk lık uykusunun ilk 10 dk sını geride bıraktık bile, yemekmi yapsam bloga yazsammı derken)bende nette bloglara takılmışken unutmadan yazayım dedim. Deniz bey 03 martta kontrole gitti. 6230 gr ve 64 cm lik koca cüce adam oldu artık. Boyumuz istatistiklerin üzerinde ama kilo olarak 400 gr almış. Gece uykuları ve boy artışı iyi olduğu için anne sütüne devam endişelenmeyecekmişiz:) Yalnız bu anne sütü fazla fazla gelmediği için 1 hafta dır süt arttırıcı mamalar yiyip içiyorum. ısırgan çayı, rezene, humana still tea vs vs. Geçen ay boşlamıstım süt arttırıcı yiyecekleri içmeyi yemeyi hemen fark edildi. Süt bu ay daha idare etsin birdahaki ay ek gıdalara başlayacağız. Dr. Ayşe hanım ek gıda listemizi verdi 1 ay çalışın öle gelin dedi:)
Bu arada Deniz nelermi yapıyor;
-Bağırıyor. Sanırım sesini tanıyor ama gırtlağı acıyana kadar çığlıklar atıyor:)Benim canım acıyor sanki sus oğlumm yeter diyorum ama nafile:)
-İlgi çekmek için yine bağırıyor:) Bağırınca kucağa alınacağını ilgilenileceğini biliyor artık.
- yan dönebiliyor. Koltukta artık tek başına bırakamıyoruz çünkü koltuğa yan yatırdığımızda dikey olarak bulabiliyorumm. Birde 2li egzersiz arkadaşımı ite ite kafasına deviriyor akıllım.Bu nedenle artık yerdeyiz bütün oyuncaklarımızla.
-kız bebekleri görünce accayip cilve yapıyor. gülücükler,elini tutmalar görülmeye değer:)
-bebek arabasında non-stop giderse çok mutlu ama mağazalarda yada markette bekleme yapılırsa yine başlıyor yaygaraya. Klasik alışveriş sevmeyen erkek bücür.
- Salyaları akıyor, el sürekli ağzında ama diş için henüz erken sanırım. Ama dişlerimiz yaklaşık 20 gündür kaşınmaya başladı.
Hergün yeni bişey yapıyor her an yeni bir davranış ama insanın hepsini not etmesi imkansız. Şimdilik aklıma gelen değişiklikler yukarda saydıklarım.Zaman hamileyken ne kadar yavaş geçiyorsa deniz dünyaya geldiğinden beri bir okadar hızlı geçiyor. Deniz büyüyor ve ben her anını kaçırmadığım için çok şanslıyım sanırım.Bu açıdan çalışmadığım içim şimdilik mutluyum. Yarına Allah kerim:)

1 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

4. ayınız kutlu olsun:)) Nice aylara.

Deniz babasınamı benziyor?