Deniz

5 Aralık 2010 Pazar

bu haftasonuda bitti:(

 ilk buluşmamız (uzaylımı kuzenimi pek çözemedi)
 ilk öpücük

Haftasonları 5 gün, haftaiçi 2 gün olsa ne olurdu:) resimler geçen haftasonundan ve kardeşten çalıntı:)
Bu haftasonu evde Deniz beyle dinlenerek geçti. Geçen hafta gördüğümüz yukardaki canları çok özedik ama hasret giderelim diye ekledik. Bu hafta çabuk geçsede görsek haftaya hafta sonu:)
Deniz neler yapıyor epeydir anlatmadım. Herşeyi biliyor ama anası kılıklı pek belli etmiyor:)
Herşeyi sor göstersin burda burda desin ama adını sor söylemez:) canı istemiyor zahir henüz:)
konusuyor anne nereye gitti, baba nereye gitti, dede nereye gitti ve türevleri en sık kullandığı cümle. Birde bu haftasonu O ne demeyi öğrendi benden. arabad giderken anne bu ne  sorusu etrafındaki gördüğü her nesne için belki 100000000 kere soruldu:) bundan sonraki soru NEDEN oalacak sanırım.
ismini bildiği şeyleri söylüyor, ama bilmediği herşey için fonksiyonel bir kelimemiz var. 'FÜTTE'. Süt, otur, bir ,3, ve adını bilmediği tüm nesneler fütte bizde:) anne otur diyecek.Çekiştitip fütte diyor:)
ne istediğini anlatamadığında acayip sinirleniyor.Ki bu kelime dağarcığı ile pek anlatamadığı için çok sık sinirleniyor:) telefonumu eline alıp ooooo anne diyor gelde anla :) anlayamayıp açamayınca oooo yu denizi susturabilene aşkolsun:) ne şu oooo bir bulsam:)
renkleri öğrendik:) eşleştirme kartlarındaki renkleri eline alıp o kartla o rengi arayıp bulup kartı yanına koyup gösteriyoruz. ama her rengin adı işil(yeşil) :)
Yemeklerimi kendimiz yiyoruz epeydir hemde:)
Bütün iyi anlattıklarımın yanısıra gelen kış ayıyla berbaer hafta içi evde olan deniz baby tv bağımlısı oldu. uyanır yanmaz kuamdayı alıp ann dady aç diyor, o olmadı telefondan baby tv diye tutturup izliyor. açılmazsa kıyamet kopuyor.
şimdilerde haftanın 3 günü yarım gün kreşe gönderme fikri oluştu kafamda, haftassonu gittiğimiz anaokulunda gözlemlediğim kadarıyla faydası büyük ve zamanı gelmiş. ev , biz, bakıcı ablamız yetmiyor artık.sosyalleşmesi ve enerjisini atması gerekiyor. hafta sonları Ataşehire sabahın 9unda gitmekte her haftasonu mümkün olmadığını anladığım için yakınlarda bişeyler bulmam gerekiyor.
Böleyken böle tabiki yaptıkları yaşadıklarımız bunlardan ibaret değil ama şimdilik bu kadar
ciao ciao(italyan müşterilerimden alıntı)

Hiç yorum yok:

Deniz babasınamı benziyor?