Deniz

31 Temmuz 2009 Cuma

30 Temmuz 2009 Perşembe

çekmeyin çekmeyin!!!

Yaramazlık yaparken yakalanan Deniz bey kameralara ve kameraman arkadaşımıza saldırdı!!!Flaş flaş!! -Çekmeyin kardeşim ya bir gönül rahatlığıyla yaramazlık yapamayacakmıyız bu evde ? O dolapta ne var çok merak ediyorum, bir rahat bırakında karıştırıp öğreneyim:) -Bak çekme diyorum alırım o kamerayı kırarım dedim sana!!!

29 Temmuz 2009 Çarşamba

İş arıyorum:)

Deniz'i hiç tanımadığım birine bırakmaya maddi , manevi değecek bir iş arıyorum. Kariyer sitelerinde cvlerimi güncelledim, birkaç yere gönderdim hadi hayırlısı bakalım:)

Anneannemle konuşuyorum


















Adam oldunda telefonda konusuyorsun be bücür!!!

23 Temmuz 2009 Perşembe

8.ay kontrolümüz

Tatil dönüşü doktorumuz Ayşe hanımı ziyarete gittik. 8.ay kontrolümüzü olduk. 72 cm ve 8632 gr olmusuz. yine ortalama bir değerdeyiz. Doktorumuz bacaklarımız ve kollarımızın çok yanmasıyla dalga geçip amele yanığı olmussun oğlum dedi:)
Yeme düzenimize akşam muhallebi yerine bazen tarhana çorbası, yoğurt çorbası yada köfte makarna eklendi. Tarhana çorbasında sorun yok ama dün ilk köfte makarna denememiz başarısızlıklla sonuçlandı. belki 1-2 lokma yutmustur. Deniz gibi sıkılgan çocuk, 2 saat çiğneyip yutmaya dayanamadı zahir:)
kahvaltımızada ceviz, tereyağda eklendi. Ayrıca balığada başladık tatilde. Artık bizim yemeklerimizdende yiyebilirmiş, aşırı tuzlu, yağlı, baharatlı ve kızartma olmamak kaydıyla. Biz zaten dolma, bamya ile geçen haftalarda başlamıştık. Birdaha 10. ayda doktorumuzu ziyarete gideceğiz.

Deniz artık nelermi yapıyor:
*** Artık hiç durmuyor, Emekleme hızımız saatte 20 km'ye çıktı diyebiliriz:)
*** Sehpayı kemiriyor.
*** ev Denize göre tekrar düzenlenmişti zaten ama o bir yolunu bulup dolapları açmayı beceriyor bazen.
*** Favorisi bulaşık makinesi, sesini duyar duymaz nerde olursa olsun vııınnnn emekleyerek (pardon koşarak desem daha doğru olur:) ) soluğu mutfakta alıyor, tutunup sepete tabaklara yönelmişken kahretsin annesi hemen mğdahele edip kapatıyor. bulaşıklar makineye sessizce konuyor artık Deniz duymasın:)
*** Banyoyu çok merak ediyoruz. kapısı sürekli kapalı ya meraktan deliriyor. Bazen kapısında bekliyor hani açılır belki diye. açık buldumu vınnn içeri, bir bakıp çıkıcam abi edasıyla:)
*** Normal şekilde uyutmak imkansız bu çocuğu. Tatilde hamağa evde salıncağa alışınca sallamadan uyumuyor. Çingene salıncağı ile babamızla uyuttuk hep ama artık tekim,1 saate yakın uğraşıp uyutuyorum uyuyunca problem yok 2 saat uyuyoruz ama uyuyana kadar direniyor. gözü kapalı tepiniyor resmen:)
*** Birde yemeğini paşa paşa yiyen çocuk sabah kahvaltısı hariç her öğünde tadını alana kadar reddediyor, ağzını açmıyoır kafasını sallıyor yemek yemek istemiyor resmen. Yemek ve uyumak boşa geçirilen zaman onun için halbuki daha karıştırılcak çok yer varken evde kim yicek kim uyucak şimdi canım:)
***Denizle ev gezmesi çok eğlenceli!!! olmaya başladı. Deniz vurma 127 ekran tv ye üstüne düşcek oğlum, elleme o tabloyu, dur nereye, düşeceksin, otur 2 dk oyna bak bu oyuncakla deyip arkamı dönüp yerime oturduğumda bıraktğım yerde bulamamak, peşinde koşturmakla geçiyor ev gezmeleri:)
*** bişeyler diyor ama anlamıyoruz henüz. abbbaaa, babbaa, anne kelimelerine dün elinden suluğunu alınca kızıp mamma memme diye bağırmasıyla mama ve meme kelimeleri eklendi:)
*** 2 dişimiz daha çıktı ve artık totalde 6 dişimiz var.
*** Isırıyor, beni babasını , herşeyi, heryerimiz çürük içinde kaldı sayesinde.Nasıl vazgeçireceğiz bilmiyorum? Isırmayı sevgi göstergesi sanıyor biz gülerek çığlık atınca hoşuna gidiyor sadist evladın ve ısırmaya devam :)
Kısacası büyüyoruzzzzz çok hızlı bir şekilde:)

Tatilimiz!

Click to play this Smilebox slideshow: tatil 2009
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow


Tatil tatil dedik, merakla bekledik,telaşla hazırlandık, bol yiyerek ,yüzerek,Deniz'in peşinden koşturup yorularak ama çok eğlenerek yaptık,geldik:) Biz nelermi yaptık, Deniz neler yaptı kısaca anlatayım:)
Deniz bey giderken 10 saatlik yolun yaklaşık 7 saatinde uyudu, kalan zamanda besledik altını değiştirdik. sorunsuz güzel bir gündüz yolculuğu yaptık:) Ben herkese aman oğlum çok uslu arabada uyuyor maşallah diye böbürlene böbürlene 1 hafta dolandım dönüş yolunda başıma gelecekler habersiz:)
Dönüşte Antalya'dan Saroz'a gitmeye karar verip yolu 17 saate çıkarıp üstüne kaybolup iyce uzatınca yolculuğu Deniz'e geldiler sıcakta ve arabada doğal olarak:) Yemedi, uykusu geldi uyumadı, oto koltuğunda oturmadı, babasının koltuğuna asılıp pat pat babamızın kafasına vurarak bir süre devam etti olmadı yine sıkıldı, bol bol ağladı. Denizi uyutmak için sağa çekip battaniye ile sallandı sakinleştirildi ve yola devam edildi:)Kuzey Ege yolunda araba kenarında ellerinde battaniye çocuk sallayan bir çift gördüyseniz o Bizdik. Yolda şoför değişikliği araba kullanmaktan yorulunca değil Denize bakmaktan yorulunca yapıldı:)
Gelelim tatile:) Otelimizden çok memnun kaldık, beklentilerimizin çok üstünede çıktı ve orada tanıştığımız birçok kişininde düşüncesi aynıydı. Çocuklu ailelere tavsiye edilir. çocuk klubü tümgün çocukları ayak altından topluyor.Otelde 1000 küsur ağaç var ve altlarında şezlong ve hamaklar, dolayısıyla bebekle tatil yapanlar hem güneşten korunmak hemde bebekler çimlerde gezinsin diye tümgün çimlere yayılıyordu.Bizde öle yaptık.
Otelde Baby food olduğu için getirdiğim kavanoz mamalara ihtiyaç duymadım ve deniz taze taze haşlama sebzelerini hergün yedi. Tabi yanında balık ,tavuk ve köfte iele beraber. Oda bizimle beraber kilo aldı :)Sabah kahvaltımızdada evdeki düzenimiz bozulmadan yedik çok şükür.
İlk gün Denizle tatil çok zor olacak galiba desemde Denizin kahvaltıdan sonra 2 saat arabada uyuması, sonra uyanıp deniz havuz keyfi yapıp sonrasında tekrar hopp uyuyup bize müsade etmesi ile bizde havuz deniz keyfi yapıyorduk. Akşamlar gündüzki kadar sorunsuz geçmesede Denizede hak vermek lazımdı. emeklemeye hasret kalan Deniz'i bisaatten sonra o bebek arabasında tutmak imkansız hale geliyordu:) Tabi bebekli tatillerde herşey dahil max 10'a kadar sürüyor ondan sonra hopp odaya yemekteyiz'i izlemeye:) Bazı akşamlar Denizi uyutup bebek arabasına tekrar hapsettikten sonra tekrar aşağıya inebiliyorduk:)
Kemer güzeldi,sonrasında Babannelerin yazlığına gidildi tatile 3-4 gün orada devam edildi. Biz babamızla orada daha çok dinlendik diyebiliriz:)
Güzeldi geldi ve geçti.en kötüsüde eve dönüp bavulları boşaltıp çıkanları yıkayıp ütüleyip yerleştirmek oldu sanırım:( Birde 2 hafta boyunca 24 saat babamızla beraber olunca o iş e başladığında yalnız kalmak zor geliyor şimdi. Deniz babasına okadar alıştı ki, hergün işten gelince boynuna sarılıp öpüyor koca adam gibi:)

19 Temmuz 2009 Pazar

Babacık, doğum günün kutlu olsun!

















Babacık,iyiki doğdun, iyiki varsın ve iyiki benim babam olmuşsun. Seni seviyoruz:)

Biz döndük:)

















Tatil bitti ve biz evimize döndük.Uzun, güzel, bazen deniz beyle yorucu ama eğlenceli unutulmayacak bir tatildi.Tadı damağımızda kaldı:)

2 Temmuz 2009 Perşembe

Biz sıralıyoruz

Deniz beyin hızına yetişmek mümkün değil:) Daha dün biz emekliyoruz diye post yazarken bizimki emeklemekten 2 günde sıkılmış olacakki sehpada ayağa kalkıp ikili koltuğukta ilerliyor:) şimdi hedef üçlüye geçiş yapmak. Daha düşmeden geçmeyi başaramadık. Hızlı ilerliyoruz sanırım:) zaten kurtlu çocuk bakalım ne olacak bizim halimiz:)Bu günletrde tek sevdiği şey ellerinden tutturup oda oda yürümek. Emeklemek bizimkini pek açmadı sanırım. Biz yarın itibariyle gidiyoruz güney sahillerineeee:)Anne, baba ve emekleyen hatta yürümek isteğiyle yanıp tutuşan bir bebe bakalım otelde neler yapacak, ne maceralar yaşayacak. Dönüşte anlatırız halimizi:) Gidiyoruz ama nasıl? Anne olan ben başladım hazırlıklara herşeyi yıkadım ütüleyip bavula koyacağız yrn bakalım. Deniz beyin tüm yazlıklarını(günde 3 kıyafet değiştiriyoruz,umarım yeter:)), ilaçlarını, mamasını, hazır çorbalarını, muhallebilerini, bezleri, güneş kremi, ateş ölçeri, ıslak mendilleri,arabası, şampuanı, yağı, havlusu, mayobezleri ve aklıma şu an gelmeyen tüm zerzevatını hazırlayacağız(m):)Üstüne birde anne ve babanın kıyafetleri hazırlanacak. Umarım arabaya sığarız:) Hey gidi eski günler. Anne acaba tatilde ne giysem diye düşünür hepsini yatağın üstüne çıkarır. Kardeş anne bavula düzgün yerleştirmiyor diye alır hepsini bavula itinayla yerleştirir. Anne bavulun üstüne oturup kardeşin kapatması için yardımcı olur. ve görevi burada biterdi.Annenin Annesi bu arada kendi bavulunu hazırlar, yollukları hazırlar, çocukalrın bavullarını kontrol eder. Ne güzel günlerdi vesselam:) Anne olmak ne zormuş:)
Bu arada Deniz yarın itibariyle 8 aylık olacak. Artık delikanlı olduk. Yaşımıza girmemize 4 ay kaldı. Ne çabuk geçti bu 8 ay ben anlamadım. Yıllar sonra bir bakmısım nasıl geçti 20 yıl diyeceğim sanırım:) Anne ve babalarımız öyle demiyorlarmı zaten:) Deniz neler yapıyor bu ay diye yazmaya gerek yok çek video ekle çok yaptım bu aralar. Büyüyor hergün yeni birşey yapıyor ve öğreniyor bizim delikanlı. Mesela bugün anne bulaşıkları makineye yerleştirirken inat etti tabakları kurcalayacağım diye. peki yap bakalım dedim bıraktım kendi haline tabakları yaladı birgüzel ön yıkama yaptı, biriken pis sulara ellerini şıp şıp vurdu. Yetmedi, çöp tenekesinin dışını yaladı ve günlük mikrop alımını tamamladı.
Hadi bize iyi tatiller!

Deniz babasınamı benziyor?