Deniz

4 Şubat 2009 Çarşamba

3.ayımız








Deniz bey dün itibariyle 3.ayını tamamladı.Dün doktor kontrolümüz vardı. kilomuz 5815gr boyumuz 60,5 olmuş. Doktorumuz gayet güzel dedi ama bize geçen aya göre az kilo almış geldi, üzüldük:( Anne sütüne devam edeceğiz.
Bu arada son bu ay içinde deniz de belirgin gelişmeler oldu.
Ellerini yumruk yapıp emmeye başladı.
elektronik eşyalara, kablolara , laptopa dikkatini çeken herşeye karşı çırpınmaya başladı. Elinde olsa gidecek ve kurcalayacak. Bu durum bana ilerki aylarda neler olacağı ile ilgili ipucu veriyor:)
gece uykularımız düzene girdi. Gece en geç 10 gibi uyuyoruz. Gece 04.30da uyanıyoruz. Daha doğrusu mıkırdanıyoruz sütümüzü içip tekrar uyuyor ve sabah 8de en geç uyanıyoruz.
Gece uykularındaki düzene karşılık gündüz bir düzenimiz yok. evde isek 30ar dakikalık 2-3 uyku uyuyoruz. Dışardaysak arabada yol boyunca uyuyor. Bazen iyi günündeyse bebek arabasında da uyuyor benim gezmem boyunca. Yoksa cıngarı çıkarıyor:) tipik bir erkek alışverişi ve alışveriş merkezlerini sevmiyor malesef.
Tv izlemeye bayılıyor, buna engel olmaya çalışıyoruz ama evde tv her açıdan görülebiliyor. tek çözüm açmamak ama evde yalnız olan ben için bu sıkıcı oluyor.
Sırtüstü yatmaktann nefret ediyor. geceleri gündüzleri hep yüzüstü yatıyor. Bu durum bizi endişelendiriyor ama ne yaptıysak vazgeçmiyor:)
sürekli oturmak istiyor .yatar poziyonda asla durmuyor.ayakta yada dimdik oturacak. Doktorumzu henüz erken ana kucağındaki poziyonda oturacak dedi ama Deniz de buna çözüm buldu ana kucağında kenarlara tutunup kalkıyor:)
aklıma gelen gelişmelerimiz bunlar poklu deniz temizlenmek üzere beni bekliyooooorrrr:)



Hiç yorum yok:

Deniz babasınamı benziyor?