Deniz

31 Ocak 2010 Pazar

Rex artık yok :(




Deniz ile sabah veterinere uğurladık iyileşsin gelsin diye ama muayene ederken boğmuş veterinerin sevgili yardımcısı . Çok üzüldüm ağladım eceliyle ölse kabul etmek daha kolay olurdu belki .Ama böyle bie hatayı kabullenemiyor insan.yinede çok hastaydi böbrekleri iflas etmiş acı çekiyordu diye avunalim .Bes yıllık evimizin bir üyesi Deniz'in hav hav arkadaşı hoscakal !
- Posted using BlogPress from sevil's iPhone

27 Ocak 2010 Çarşamba

Gercek ASK!





- Posted using BlogPress from sevil's iPhone

24 Ocak 2010 Pazar

Karlar düşer düşer düşer oynarız !




-

















Her 'ilk'imizi gunlugumuze yazmazsak olmaz . Bu da ilk kar deneyimimiz. Aslında ilk deneyimimizi dün gece yasadık ama fotolar bugünden . Dün gece karanlıkta pek bisey anlamadan dolanip durdu . Ama yine zor aldık içeri . Bu sabah ise yerdeki beyaz örtüye pek bir anlam veremedi . Güzeldi ama soğukyu ve düşünce kalkmasını zorlaştırıyordu :) yine kısa ama eğlenceli bir 15 dakika geçirdik. Çok soğuktu fazla suremedi malesef :( şimdi ballı sütunu içti ve misil misil uyuyor :)

Posted using BlogPress from sevil's iPhone

22 Ocak 2010 Cuma

Dün :)





-





Boyumuzdan büyük arkadaslarımız





















Dün Güneş yüzünü biraz gösterince 4 gündür evde oturan deniz' i bahçeye çıkardım . Daha montu giyer giymez kapının önünden ayrılmadı . Biliyorum ben bu hale getirdim beyefendiyi. 20 günlükten beri hemen hemen hergün disardaydik . Bu hafta bakicimiza alışması için ve havalardan dolayı hep evdeydiler. Ben yine çıktım tabi;)
Bahçeden geldikten sonra herkesin fotografları ile hazırladığım kartlara baktık anne baba dede anneanne teyze dedim öğretmeye çalışıyoruz. Babasının resmini görünce sevdi cici cici öptü :) bakınız son 2 foto:)
Bu arada deniz kelime dağarcığına su (fu) yu ekledi. Susayinca mutfakta fu fu diye dolanıyor. Gecen haftada teyze yi ekledik. Gerçi su an kendisini görmediği için soylemiyor ama fotolar ile tekrarlıyoruz.

Posted using BlogPress from sevil's iPhone

20 Ocak 2010 Çarşamba

Ressam Dede'nin torunu :)







-






















İlk sanatsal çalısmamız saklanmak üzere kuruyor su an :) deniz çok eğlenddi .HAtta boyaları kaldirirken çok ağladı verin uleyyyynnn tüm evi boyayacağım cigliklari attı ama nafile . Sonu banyoda biten eğlenceli bir aktivite parmak boyası aktivitesi herkese tavsiye olunur.

Posted using BlogPress from sevil's iPhone

Son zamanlar da DEniz




İlk yürüdüğümüz zamanlar


Baskete yazıldık :)


Çikolataya bayılırım


Arkadasım rex ben ona res yad hav hav diyorum


Çubuk krakeri severim





Son gezmelerimiz :)


Rex ver elini bana :)
Telefondan foto eklemek için program indirdim yuppi ! Yepyeni fotolarla burda olacağım :)

Deneme bir ki :)

Evdeki gundelikcimiz :) çalışmayana ekmek yok bizim evde :)





- Posted using BlogPress from sevil's iPhone

19 Ocak 2010 Salı

Geri sayım başladı !

BUgün itibariyle Son 11 gunum kaldı evde gecirecegim. Son çay davetlerine iştirakim , son magaZalari aylak aylak gezisim , DEnizle beraber Son yatak miskinliklerimiz ve son park keyiflerimiz olacak . Ve daha aklıma gelmeyen hafta ici ev halleri olacak . Uzun zaman oldu yazmayalı, hala bilgisayar bozuk . En son helpppp desk babam yaptırdı bilgisayarimiİ saolun ama bu kezde ekranda sorun çıktı bekliyoruz. Telefondan resim ekleyemeden gelişmeleri yazayım.
2 gündür ZEkiye ablamız var artık evimizde .Deniz'in her ihtiyacını o karşılıyor vede bize yemek yapıyor . İs bulma hikayem gibi ZEkiye ablayı da bulmamız kısmet isi oldu. İyi elektrik aldık ve daha 3-5 kisi ile gorusmusken hemen karar verdik ve DEnizin ZEkiye ablası ise başladı . DEnizle iyi anlaşıyorlar yemeklerde güzel memnunuz hayatımızdan . Öte yandan evde iken cocugunla ilgilenmemek her I'sini baskasının yapması senin uzak durmaya çalışman çok garip ama DEnizin alışması için böyle yapmak zorundayim .14 ay her an cocuğuna kendi bakmış kimselere emanet etmemiş biri olarak zor geliyor bana .sanırım ben denizden daha zor alışacağım bu ayrılığa :)
yarın itibariyle evraklarımı hazırlayacağım . İngilizce kitaplarıma goz atmaya başladım vede 'Anne iste ' kitabını okumaya başladım. Doktorum progrminda SAbiha paktuna Keskin'i iZler ve konuşmaları hoşuma giderdi . Kitabı'da yol gösterici ve akıcı tavsiye ederim.
Bu aralar böyleyiZ iste.belki merak eden olmuştur diye yazdım :)

10 Ocak 2010 Pazar

Kuzey TAn beyin misafiriydik

Cumartesi gunü oyun arkadasımız KUzey TAn 'a gittik. Deniz'in geç uyanması hatta benim onun uyanmasını bekleyip sonunda uyandirip evden geç cikmamiz nedeniyle geç kaldık. Üstüne FAtma'nin mükemmel adres tarifine rağmen kaybolmam eklenince çifte kavrulmuş oldu:)
Kuzey DEniz'i görür görmez emeklemeye başladı . Cocukların bu hafızalarına bayılıyorum. Çok geçmeden Deniz'in artık yürüdüğünü görüp eski moduna gecti . Ama deniz henüz onun kadar hizli olamadığı için durup onu beklemek zorunda kalıyordu hep:)
FAtma teyzemiz deniz ve kuzey icin minik resimler hazırlamış . Kartları gösterip isimlerini söyledik . 5 dk sonra kartlar isirilmaya başlayınca aktivitemiz sona erdi.
Kuzeyin oyuncakları ile oynayıp kurcaladık.
Kuzeylerin buzdolabı defalarca yumruklandi :)
tüm odalar itina ile geZilip keşfedildi.
Deniz ve Kuzeyin saklanbac oyunu gorulmeye değerdi .
Kuzeyin babaannesinin yaptıgı enfes kurabiyeler anneler tarafından mideye indirildi. Deniz ve kuzey için yaptıgı enfes çorbada tarafimdan yuzsuzluk edip istendi ve deniz aksam hapur hupur yedi. Çok teşekkür ederi.
Deniz'in ben lavabodayken düşüp aglamasi üzerine kuzeyin lavaboya koşarak gelip' hanım hanım oğlun ağlıyor nerdesin sen ' tavrı harikaydi.
Birde kuzeyin iki koltuk arasını kendine tuvalet bekleyip aga gibi oturup hacet gidermesine ve tüm oyuncak efektlerini ezberleyp onu mafyavari ses tonuyla günlük yaşamına uyarlamisina bayıldım
misafirperverlikleri ve hersey için çok teşekkür ediyorum
bilgisayar bozuk olduğu ve telefondan sadece yazıp resim yukleyemedigimden resimler için lütfen www.kuzeytan.blogspot.com adresini tıklayınız .

7 Ocak 2010 Perşembe

Çalışan Anne

Evet Şubat itibariyle çalışan bir anne olacağım . Tamda biraz daha bekleyeyim büyüteyim su oğlanı derken ( ama aklımın bir köşesinde artık çalışsam bişeyler üretsem varken) sabah 10 da gelen telefon sonrasında öğleden sonra 3 de çalısmaya başlıyordum :) bana kalsa ben hala düşünüyordum ama patron Şubat'ta başlayın diye imzayı basinca tamam dedim:)
Zor olacak biliyorum . Denizden ayrılmak ,onu tanimadigimbirine emanet etmek , aksamlari sadece 3 saat onunla olmak ...öte yandan denemek istiyorum olmazsa eski düzene geri doneriz ne yapalım .
Tabi denize kim bakacak,nasıl bulacağız ve asıl önemlisi nasıl guvenecegiz?
Dün temizliğe gelen Fatma abla vasıtasıyla biriyle tanıştım ama ücrette anlaşamadık .düşünelim dedik ve araştırmaya devam ediyoruz.
Çalışan ve cocuğuna bakıcı ile büyüten deneyimli annelere soruyorum:
@ Hangi yollarla buldunuz? Tanidik yada bir danismanlik firması araciligiylami?
@ ev icinde bakıcıdan beklentiniz ve talepleriniz nedir? Ben öncelik Deniz'in bakımı olmak kaydıyla o uyurken bize yemek yapmasını da talep edeceğim.aksam geldigimde deniz uyuyana kadar sadece onunla ilgilenip yemek vs ile uğraşmak istemiyorum.
@bakıcı ile cocuğunuzu yalnız bırakmadan önce ne kadar süreyi birlikte geçirdiniz bakıcı ile? Benim hedefim ise başlamadan 2 hafta beraber olmak. Arada birkaç saat onları yalnız bırakarak Deniz'in gelecek kisiye alışmasını sağlamak .
@ evde gelecek kisiyi gözlemlemek için kamera sistemi vs kurdunuzmu?
Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar annlere. pls helpppp:)

Deniz babasınamı benziyor?