Deniz

26 Ekim 2009 Pazartesi

Dogum gunü partimiz!

Deniz beyin doğumunu heyecAnla beklediğimiz günler daha dün gibiydi.Beyimiz doğdu buyudude yakında 1 yasında oluyor . 31ekim Cumartesi gunü 1 yasına girişimizi bizim evde kutlayagiz .Hepinizi partimize bekliyoruz:)

19 Ekim 2009 Pazartesi

mother&baby

Bizim yakışıklı yarın www.mother&baby.com.tr de günün bebeği olacak. Fotolarını göndereli çok oldu, geçen gün mail geldi yarın yayınlayacaklarına dair. Bende çok merak ediyorum günün bebeğini:) Tıklamayı unutmayınız pls:)

18 Ekim 2009 Pazar

İlk buluşma

Dun kuzey tan ve duru hanımla ilk buluşmamızı gerçekleştirdik .birbirimizi uzun süredir taniyorduk sanki. Konuda bu 3kucuk ufaklik ve annelik olunca hiç susmadık :) tabiki bizim böcekler izinverdigi müddetçe : ) sadece bocekler diyorumcunku duru hanım uslu uslu oturdu.ama o bakışlar siz durun ben bir emekleyeyim bende bu delikanlilargibiortaligi talan edicem der gibiydi:) kuzey tan ile deniz kardes olsalar ancak bukadar benzeyebilirler herhalde:) önce kuzey tan beyi Park'ta salladık ve gezdirdik.deniz sabah uyumadigi için buluşmamızın ilk yarısında uyudu ve eğlenceyi kaçırdı .duru hanım gelince Cafe'de oturup muhabbet ettik.denizbey uyanıp arkadaşlarını görünce sasirdiama saskinlik uzun sürmedi hemen ortama alisti:) oyuncakkardesligi yaptılar ,rahat bırakında surda bir turlayalim modundaydilar.ama izin cikmayincabizden basladilar sıkılmaya . Duru hanımın elini kim tutacak yarisindaydilar bir ara :) o minicik ellerde tam tutulmalikti,kızım ben diyordu minyatür elleriyle.dogumgunu organizasyionlarimiz nedeniyle bir sonraki buluşma biraz gecikecek ama sabırsızlıkla bekliyor olacağız.bu kez evde ve aktivite ile geçecek gunümüz.şimdiden yadımıza uygun aktiviteler araştırılacak. Buarsa bozulan foto makinesinin üstüne bozulanbilgisayar benimde sinirlerimibozdu:( dün yakaladığım birkac pozu telefondan ekleyemedim.en kısa sürede ekleyebilirimumarim:) ayrıca seyhancin az önce yorumunu okudum çok üzüldüm.dunbulusmaya 2 saat kala zuzucafede yer olmadıgını öğrendik . Mecburen Göztepe parkında buluştuk.sen gecen gün yeri sorup sendencvp gelmeyince gelemeyeceğini düşünmüştüm.keske numaramı verseydim. Umarimbursonraki buluşmaya katılabilirsiniz defne Nil ile :(

16 Ekim 2009 Cuma

Gymboore dersimiz, Kindyroo ve joyfullhouse

Gymboore deneme dersine gideli epey oldu ama izlenimleri yazdmadım birturlu . Öncelikle epey bir aradım yerini, ben tarife göre ana caddede ararken ATasehirin tüm caddelerini dolaştım .tabi birde ben müstakil bir bina arıyordum, giriş katında çıktı gymboore.DErsimize gelince; 12 aylık emekleyen DEniz, 12aylik emeklemeyen. İsabel ve 15 aylık yuruyen kerem arkadaslarımız vardı.Aktivitelerde bu durum biraz karmasa yaratıyordu .ilk ders olduğu için bebeler bizim yardimimzla tirmanip kayıp zipliyorlardi ama bende kirazsevdasi gibi emekleyen ve yürüyen diye ayrılsa daha ii olurdu kanaatindeyim.aktiviteler ve öğretmenimizi beğendik.gerçi benim beklentim fazla olduğu için bumudur aktivite ree onu biz evde zaten yapıyoruz dediğim zamanlar oldu (içimden tabi) DEniz oyun odasını coksevdo 2 saatte yakın kaldık.ama dersegelince ilk 20 dk dan sonra sıkıldı ve Free takıldı yaramaz oğlum.ne yaptıysam oyun alaninda tutamadım , kendisi kaydirak yalakayı tercih etti:) sonucmu , DEniz için biraz erken olduğuna karar verdim,önümüzdeki kıs DEniz düzenli bir oyun grubu okulu için tam kıvamında olur kanaatindeyim .Bir oyun grubuna gitmek istiyoruz bize bukadar uzak mesafede olam bir yere düzenli oyun saatine gitsektd serbest zamanlara gidemeyeceğimizi düşünüyorum.
Kindyroo ya gidemedik ,babamizi evde bırakıp gitmek zor geldi.aynı gün kirszsevdasinin kindyroo macerasını okuynca iyili gitmemizin yasasiin dedim.teşekkürler İLkaycim, benzin paramız bosa gidecekti.
Gelelim JOyyfullhouse atasehirin e : BUradan montessoru egitimi mail grubu sayesinde bugün haberdar old. Hemen araştırdım aradım,konuştum.CUmartesi günleri 10-12 arası 12-18 ay bebekler için bir oyun grubu var.yine öğretmen eşliğinde 45 dk kadar oyun oynanıyor ,onun dısında serbest zaman geçirip birde aktivite odalarında parmak boyası muzik odalarında aktivitelere katılabiliyorsunuz.ücret ise 35 tl bu 2saat için oduyorsunuz.GÜzelliği istediğiniz zaman ve sıklıkta gidebilirsiniz .tek yapmanız gereken onceden randevu almakmis.hafta içi de olsa süper olurdu:) dogumgunumuz ve asrın Abi'mizin dogumgunusu geçsin en kısa sürede gideceğiz.

Yayınlanmayı bekleyen fotolar:)

<





12 Ekim 2009 Pazartesi

Oyun grubu

Merhabalar ,

Biz Kuzey Tan, Duru hanım, Doruk bey ile 17 ekim'de Zuzu Cafe'de buluşacağız. İlk buluşmamızda tanışıp kaynaşacağız. Gelmek isteyen ,bu 3 böcek ve 1 çiçekle tanışıp oynamak isteyen başka böcek ve çiçekler olursa bekleriz efendim.

11 Ekim 2009 Pazar

Haftasonundan kareler


Andaç amcamızın nikahı


Eda ablam ve ben

Ada galiba bana aşık oldu:)

Moda parkında ilk kez tahteravalliye bindim. Güzel bir deneyimmiş:)

Annem ve ben Çengelköydeyiz:)

Salıncağa bayılıyorum!


Yada salıncak beni bayıltıyor diyelim. Annem de salıncağın bu özelliğine bayılıyor :)

10 Ekim 2009 Cumartesi

Biz buralardayız...


Yazmayalı çok oldu yazmak istiyorum birtürlü olmuyor. Günler günleri kovalıyor sanki. Gün içinde zaman nasıl geçiyor , nasıl akşam oluyor anlamıyoruz. Denizle uğraşmaktan yazamıyorum. Zaten bu bloğu herkes takip ediyor, gönlümce yazamıyorum. O zamanda tadı olmuyor:) Evdeyim, çalışan annelerin durumunu düşününce halime şükrediyorum. Çocuk bakımı büyüdükçe daha bir zor oluyor sanki. Birgün bayıla bayıla yemek yiyen evlat ertesi gün (ler) yemiyor, püskürtüyor, heryeri batırıyor. Bu aralar yememe dönemindeyiz. Yemiyoruz ama bağırsaklarımız maşallah iyi çalışıyor. Günde 3-4 kez kaka yapıyoruz. Zayıfladı herhalde diş çıkarak yine. Kabartıda göremiyorum ama çok kaşınıyorlar:) Bu arada diş sayımız 8 daha önce yazdımmı hatırlamıyorum. Daha diş fırçası alıp fırçalamaya başlamadık acaba geçmi kaldık ? En kısa sürede almam lazım biliyorum aklımda...
Uyku durumumuzda iyiye gidiyor ama hala yatağında tek başına uyumuyor. 4-5 kez bunu başardık ama emerek uyuyoruz hala. Bebek arabasında sallanma faslı bitti(sadece sabahları spor salonuna inice ve dışarda iken mecbur sallanarak arabada uyuyoruz)
Kuracağımız oyun grubumuzla bir aksilik olmaz ise haftaya cumartesi buluşup tanışacağız, neler yapalım konuşacağız. Gerçi biz bugün sevgili Kuzey Tan ve annesi ile Çengelköyde karşılaştık.Dünya ne kadar küçükmüş. Kardeşimde geçen hafta Betül ile karşılaşmış.Blog anneleri heryerdeyiz , geziyoruz yaşasııınn:) Deniz yaşıtları ile oynasın paylaşmayı öğrensin bakalım. Çarşamba günüde birtürlü gidemediğimiz Gymboore' a gideceğiz. Neler yapılıyor bize bir fikir versin bakalım. Deniz'i düzenli olarak götürmek istiyorum.Deniz bey artık bebek değil çocuk oldu, büyüdü. Başlasın okul hayatı:)
Büyüdü derken doğumgünümüz yaklaştı 1 aydan az bir süre kaldı. Ben doğumgününü planlamaya başladım. Bakalım neler yapacağız, pasta, kurabiye, hediyelikler vs. Çoook iş var. Yeliz'in doğumgünü yazısını tekrar okumalıyım notlar almalıyım:)
Deniz çok ısırıyor, ısırılmadık yerim kalmadı. En çokta beni ısırıyor, çürüdü çürüdü her yanım :) Babasıda küçükken kuzenlerini ısırırmış. Genetik herhalde. Bu huyundan vazgeçirmek için ne yapmalı bilmiyorum.
10,5. ayımızda doktor kontrolğmüz vardı, yazamadım. Ayşe hanımın Deniz'in raporuna yazdığı iki kelime Deniz bey'i çok güzel özetliyordu. Çok güldüm. 'Neşeli ve hareketli bir bebek'. 9500 gr ve 74 cm dik. Bugünlerde kaç kg olduk bilmiyorum. Grip aşısı olduk. Sonraki kontrolümüz ve aşılarımız 1. yaşında olacak.
Deniz emekliyor ve hala yürümeye niyeti yok. Ellerini bırakıp tay tay duruyor, tutunarak ve ittirerek yürüyor ama hemen yere atlayıp hızlıca emekleyip gözden kaybolmak istiyor:)
Birde bu aralar taklit yeteneğimiz epey gelişti:) alkışlarsın alkışlar, bye bye yaparsın yapar, gel,ver,dede, baba dersin der, lık lık yaparsın yapar hale geldi. Çok eğlenceli oldu tadından yenmiyor anlayacağınız bu adam:)

Deniz'i 2 sattte uyutan ve tüm gün dolaşıp, akşamda spor yapan bir anne olarak gözlerim kapanıyor. Mektubuma burada son veriyorum:)

6 Ekim 2009 Salı

Deniz babasınamı benziyor?