Deniz

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Bu aralar biz neler yapıyoruz?





İnsanın yazdıkça yazası geliyormus, ara verincede hiç yazası gelmiyormus :) Sabah yazdığım posttan sonra dur birde Denizden haberler vereyim sonzamanlarda foto ekle video ekle bişey yazmadım dedim.
Evdeyiz, evde değiliz,geziyoruz, iftarlar, havuzda son günler, alışveriş merkezi turları ve yeni sezonda neler varmış yoklaması, sitede bitmek bilmeyen ve bizide canımızdan bezdiren mantolama çalışması, diyetisyen,diyet, spor, yürüyüş ve verilen kilolar diye özetleyebilirim. Bu arada da araya bir günlük benim hastalığım ve uzun zaman sonra ateşlenmem girdi bu hafta başında. Bu arada Deniz beyde 10 aylık oldu nerdeyse. Azmanlık katsayısı hergeçengün artıyor. Neeye saldırsa nereye tırmansın bilmiyor. Koltuk, sehpa, dolap aklıma gelmeyen ama onun aklına gelen heryere tırmanıyor. Normalmiş, öğrenme dönemi geçecek diye bekliyorum. Engellemeden bir süre izliyorum düşmemesi için tetikte. ama 2. ve n. kez aynı şeyi tekrarlayıncada insanın sabır katsayısı azalıyor. Oğlum yapma, in ordan hoop kucakla al yere koy önüne oyuncak, daha sen arkanı dönmeden tekrar aynı yerde bitiyor. Tehlike saçıyor anlayacağınız.
Sürekli dışarı çıktığımız için kapı sesisini duyar duymaz kapıda bitiyor. Sabahları babasının kucağından inmiyor onuda götürsün diye.bye bye yapmayı öğrendi sayılır ama canı isterse yapıyor sabahları babasına.
Anne, baba,mama sözcüklerine dede ve bir kereye mahsus alo sözcüğü eklendi. Bu arada bizi telefonda göre göre telefonu eline alır almaz kulağına götürüyor.
Hala bebek arabasında uyuyor. Uyku konusuna gelince aslında düzenli olarak sabah 2 saat öğleden sonra 2 saat ve akşamüstü 1 saat şekerleme olarak uyuyoruz ama uyumak istememe gibi bir problemimiz var. Yeliz'in uyku postundan sonra bebekliğimizden beri yaptığımız yanlışların farkındayım ama kafama koydum şu kendikendine uyumasını öğeteceğim yaramaza:) Doktorumuz bukadar hareketli çocuğun uyumayı reddetmesi normal dedi:)
yeme içme mevzusuna gelirsek; iştahımız bu aralar yerinde maşallah. ama sevdiğimiz yemekler için bu durum sözkonusu. Favorilerimiz, kabak yemeği, patatesli et, patatesli tavuk, şehriye çorbası(yoğurtlu, domatesli) mercimeğin iki rengide, balık ehh işte... ama yoğurdu 7. ayına kadar seve seve yiyen oğlan tatil dönüşü ne olduysa şimdi ağzına sürmüyor. Hatta yemeklerine katıncada anlayıp yemeği yemiyor. Israr etmiyorum ,belki birgün tekrar sever:) Onun yerine yoğurt öğünğnde muhallebi yiyoruz. Herşeyin tadına bakıyor, hatta belki bazı anneler kızacak ama dondurma bile yedi geçen akşam. Hemde elimi tutup sıkıca dondurma kaçmasın diye:)

İşte böyle büyüyor büyoyor ve şu anda yine tv tepesinde kurtarılmayı bekliyor acele bye bye:)

Mimlenmeyen kalmamış:)



Şimdi Deniz'in yeni fotosu varmı diye hersabah yoklayan babam ve diğer tanıdıklar bu mimde neymiş diyecekler ama Blog dilinde bloggerlarla aramızda bir durum. Merak etmeyin :)

Şimdi gelelim Şu mim olayına:

Sevgili Tuğçe ve Gül beni mimlemiş. Beni takip edip mimledikleri için çok tşk ederim.

Gül'ün seni mimledim mailinden beri epeydir düşünüyorum hayatımdaki ilginçlikler nedir diye:) Umarım 7 adedi tamamlayabilirim.
Kendimi ifade etmeyi pek sevmem. Yani ben şöyleyim, ben böyleyim demek bana göre değil sanırım bu ilk ilginçliğim oldu:)
2* çok sevdiğim eşimle tanışma şeklimiz. Sadece bu kadar yazabilirim gerisi onunla aramızda kalsın:)
3* Ben birşeyi çok isteyince gönülden ama onun birgün mutlaka gerçekleşeceğine inanırım. daha önce bunu denedim ve oldu. Çocukluğumda kardeşimle odamızın camından herkesin evinde olduğu gibi yan bina gözükürdü ve ben deniz aşığı olduğum için hep odamdan deniz gözüksün diye dua ederdim. Ve birgün bu duam gerçekleşti ve penceresinden deniz, göl gözüken bir odam oldu:)
4* Kimya müh olupta hiç kimya sektöründe çalışmamış olmam. Stajı ilaç sektöründe yaptım ama 6 yıl tekstilde ve kimya ile yakından uzaktan alakası olmayan pozisyonlarda çalıştım. Ama giyim kuşam hastası olan bir şahsiyet olarak çok severek çalıştım.
5* Birde okuldan 4 üzerinden 3,01 ortalama ile ilk 10da mezun olupta şu an kimya ile sorulan sorular a aaa ben onu çok ii biliyordum ama neydi neydi diye düşünüp bir türlü hatırlayamayan bir şahsiyetim. Balık hafızasımı var bende acaba:)
6* Ders çalışmayı çok severim keşke okusamda yine elime kitap alıp çalışsam test çözsem deyip dururum zaman zaman kendime. Üniv sınavına hazırlanırken ve ünv de elinde kitaplarla tv karşısında, piknikte , yazlıkta ve akla gelebilecek heryerde dolanan biriydim.Kimbilir belki ilerde bir Mba yada 2. bir ünv okurum.
7*** Geldik sonuncu ilginçliğe : Bu kadar okumayı seven ben ilkokuldayken Anadolu liseleri sınavına sınavdan korktuğum için ailemin ve öğretmenimin zoruyla girdim ve hiç çalımadan girdim. Hatta derslerim ii olduğu halde öğretmenime ben girmeyeceğim dediğimde ailemi çağırmıstı niye kızı sınava sokmuyorsunuz diye:)
Hiçte zor değilmiş 2 gündür ne yazacağım diye gözümde büyümüştü bu mim:)
Şimdi gelelim sevdiğim şeyler mimine. Neyseki oda 7 adet:)

1*** Araba kullanmak. Müziği açmak ve gaza basmak. Otomatik, düz vites hermarka araba itina ile kullanılır. hemde araba kullanmayı kardeşimle kendi başımıza öğrendik. Babam arabayı alıp evin önüne bıraktı buralarda turlayın dedi. ve biz vııınnn ogün bugündür ben şoför Nebahat kardeşim taksi şoförü olduk çıktık:)
2*** Yukardada bahsettim, Deniz hastasıyım. Denize baksam içim açılır beni dinlendirir huzur verir...
3*** Gece uykusunu severim erkenden uyumayı ve erkenden uyanmayı severim. Arabada uyumayı severim. Yolculuğa çıktığımızda babamın deyimiyle köprüyü görmeden uyurdum. uyku mekanizmam eğer arabayı ben kullanmıyorsam arabanın gaz sistemiyle bağlantılı sanırım. Araç durduğundada pat uyanırım.Denizde şimdi aynen benm gibi:)
4*** Gezmeyi çooook seviyroum. Babam annene çekmişsin diyor hatta genetik anneannene. Anneannem yaklaşık 100 kg olmasına rağmen sabahın 5inde hadi gidiyoruz şuraya de 10 dk içinde hazırlanır inerdi aşağıya :) Aynı ben:)
5*** Deniz, kum, güneş ve yaz mevsimi. Fala söze gerek yok hastasıyım. yaz çocuğu olmamla ilgisi var sanırm.
6*** eşim, çekirdek ailem ve AİLEM.birbirine bukadar bağlı birinin burnu kanasa diğerlerinin aradaki km ye bakmaksızın anında yanında olduğu bir anne baba kardeş teyze dayı yenge hala ... sahibim. Ne mutlu bana:)
7***Alışveriş, alışveriş merkezleri, ucuz kaçış noktaları :) hastasyım dediğim 2. konu. ilk sırada yazmalıydım sanırım. Arkadaşım Kübra benden akıl alırdı eskiden;Sevil nerde ucuz X şeyi bualbirim? Nereler indrimde? Hani gittiğimiz outlet nerdeydi vs:)Çocuktan sonra biraz formdan düştüm ama yakında toparlanırım:)
Denizden önce Atlas pasajı, Terkos pasajı, Salı pazarı, Yeşilköy pazarı benden sorulurdu:) Şimdi sadece Alışveriş merkezleri ile idare ediyoruz. Çocukta alıştı uslu uslu mağaza geziyor arada tozutsada. onuda anlıyorum nede olsa o bir erkek:) Ama eminim ilerde alışveriş seven bir erkek olacak sayemde:) Birde yine sayemde çocuğu hergün dışarı çıkardığım için kapı açılır alımaz ııh ıhhh diye sevinç çığlıkları atarak sattte 120 km hızla kapıya koşuyor pardon emekliyor.

Gelelim sevdiğim bloglara:)
Tuğçenin Duru'su,Gül'ün Duru'su, Hülyanın tunası,Pıtırcık,Defne ile yaşamak,slıncakta iki kişi,Yeliz ve minik İlyas ve adını yazamağım listemdeki diğer bloglar.Hepinizi seviyorum.
İki mim içinde Mimleyecek kimse kalmamış etrafta.
Benden bu kadar. Denizin uyumasını fırsat bilerek sabahın köründe sahur vakti yazdım bu postu aferim bana:)

22 Ağustos 2009 Cumartesi

son numaramız


Videonun çekildiği gün kameraları görünce tırmanıştan vazgeçmişti ama bugün tekrar deneyip çıkmış ben ona kahvaltı hazırlarken. sözde sehpanın altına bişeyler koyup yükseltmiştik. Bir gün duvara tırmanırken bulursam şaşırmam:) Bir sonraki aşamayı merakla bekliyorum. Bu çocuk neden yürüsünki, emekleyerek hem enine hem boyuna heryere ulaşabiliyor çünkü:)

20 Ağustos 2009 Perşembe

Anneanneme Dedeme sesleniş:


Anneannecim, Dedecim,

Bugün evlilik yıldönümünüzmüş kutlamak istedim. İyiki varsınız ve iyiki annem var ve bende bu sayede iyiki doğmuşum:) Ne şanslıyımki sizin gibi bir ailenin yeni üyesiyim. Bu yıl 29. yılınızı kutlayacakmışız bana göre siz çok yaşlıymışsınız ama:) Ben daha 1 bile değilim. Sizleri çok seviyoruz ve kocaman öpüyoruz annemle.
Nice senelere!!!

Sıradan bir gün!





Sıradan bir gündür:) Anne mutfakta bulaşıkları toplamakta çocuksa salonda oyun oynamaktadır. Anne tabi çocuğu sık sık kontrol etmekte:) çünkü çocuk denen yaratık sehpaya yada tv ye tırmanabilir yada masanın arkasuna geçip dolabı karıştırabilir. İçerden bir ağlama sesi duyulur. çocuk aranır ama ilk önce bulunamaz küçücük salonda. Sonra sesin geldiği yöne baıldığında masanın altına sıkışmış , oraya nasıl girdiği belli olmayan bir çocuk vardır. Anne önce güler sonra poz poz resimlerini çeker çocuğun , sonrasındada 5 dk uğraşır ama çocuğu o delikten çıkarmayı başaramaz. Anneden hayır gelmeyince çocuk kendi imkanları ile olay mahalini terk eder.


19 Ağustos 2009 Çarşamba

Şurdan burdan...

Bu geminin kaptanı benim!
Slm kızlar!!!!
Birde böyle yakışıklı bir poz verelim:)
Arabada yer yoksa Bagajdada gidebilirim. Sorun değil!
Dedemin Sırt masajı da iyi geldi, kulunçlarım tutulmuştu.
Biraz daha aşağıya dedecim süper valla.
İyice gevşedim ohh, ellerin dert görmesin dede:)

Uyuyorum,uyanıyorum,uyandım:)



12 Ağustos 2009 Çarşamba

Bu ninni çok komikkk:)

Dün gece saat 23.00 'ü çoktaaan geçmiş. Ama uyku perileri bizim Deniz'e henüz uğramamış:) Annesi emzirmeyi denemiş, Deniz tarafından ısırılıp cimciklenmiş. Ana kucağını denemiş, Deniz oradanda kurtulmayı başarmış, en son çare bebek arabasını deniyor. Olayda Bebek arabasında ileri geri sallanırken geçiyor zaten:) Deniz klasik ninnilere tepki vermiyor 'Dandini dandini dastana....' Kafa yana çevrilip uyku moduna geçiliyor ama 'Uyusunda büyüsün ninni,tıpış tıpış yürüsün ninni...'demeye başlar başlamaz kıkIr kıkır gülmelerde başlıyor,uykumu o da ne biz çok eğleniyoruz bu ninniyle:)

11 Ağustos 2009 Salı

Bir demet yaramazlık!

Anne kurtar beni bu ana kucağından. İMDATTTT!!! DÜT DÜTTTT!!! YOLLARIN EN İYİ KAMYON SÜRÜCÜSÜ GELİYOR! EVİMİZDEKİ CANAVAR,ANNE YALNIZ BIRAKMA BENİ ONLA!!!
Buda ana kucağından kurtulma çabalarımız ve neticesinin videosu:)

4 Ağustos 2009 Salı

O an :)


Hep o anı yakalamak istiyordum sonunda yakaladım:) Biz böle her defasında törenle yapıyoruz da:)

Teşekkürler Milupa!



Bundan 10 gün önce Milupanın halkla ilişkiler ajansından mail aldım bloğunuzu takip ediyoruz diye:) Bloğumu takip ediyorlarmış diye pek bir sevindim ama öğrendimki tek beni değil tüm bebek bloglarını takiptelermiş:) Size hediye numuneler göndereceğiz dediklerinde ufacık tefecil poşetçikler bekliyordum. Dün resimdeki sepeti görünce pek bir sevindim ve kendilerine çok tşk ederim. Bu yazıdan Milupanın sepet karşılında blogunuzda bizi yazın talebi olduğu sonucu çıkmasın. Adettendir hediyeye teşekkür edilir bizde:)

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Haftasonu





Haftasonu dedemizin yeni profesyonel makinesini denemekle geçti:) Güzel fotolar yakaladığımızı düşünüyorum:)

Deniz babasınamı benziyor?