Deniz

31 Ekim 2008 Cuma

orada tek bebek var dimi?

Dünkü doktor randevumuzun en bombe sözüydü sanırım:) anestezi doktorumuz beni görünce bu sözleri söyledi.karnım birkaç gündür kocaman olmuş, babamız top yutmuş gibisin diyor:)



7 kasım saat 7 de hastanede olacak şekilde randevulaştık. Genel anestezi ile deniz kavuşacağız.

deniz 3371 gr olmuş bende +18 deyim.

38. hafta ve son kontrolumude oldum. denizi artık siyah beyaz görmekle kalmayıp canlı canlı,sesli ve renkli göreceğiz. artık daha fazla kilo almayıp vereceğim:) daha az uyuyacağım:) ve en önemlisi artık 2 kişi değil 3 kişi olacağız.
bir sonraki yazımda denizin fotoları ve doğum anılarımla burada olacağım:)

28 Ekim 2008 Salı

bloglarımıza kavuştuk!!!

çağdışı uygulama son buldu. bloglarımıza kavuştuk. heyooo!!!

24 Ekim 2008 Cuma

anne baba olmak

anne baba olmak ; bir çocuğu sadece dünyaya getirmek midir? Karnını doyurmakmıdır? onu sadece iyi okullarda okutmakmıdır?Ona evlenene kadar bakmakmıdır? Hayır değildir. Onu evlensede ömrünün sonuna kadar hertürlü arkasında olmaktır. Çocuğunun ellerini hiç bırakmamaktır. Bir bebek dünyaya gelirken ailesini seçemiyor. ben şanslı bebeklerdendim ki dünyaya geldiğim ailem için çok şanslıyım:)
Son 2 gündür bu konunun muhakemesini yapıyorum. Buradan daha fazlasını yazamayacağım ama sadece anne ve babama herşey için minnettar olduğumu belirtmek isterim.İyiki varlar...

22 Ekim 2008 Çarşamba

biri şu çocuuugu doyursun

Denizimizi bugün 4d ultrasonda net olmasada uzun uzun görebildik:)

3001 grlık minik dev bugün tüm marifetlerini gösterdi. 10 günde sadece 60 g almış doktor daha ne olsun tombik bu dedi.Ellerini bileklerini yaladı yuttu, burnunu plesantasına dayadı, esnedi, düşündü vs vs.bu çocuk babasına benziyormuş doktorumuz öle dedi. ben bişeye benzetemedim ama bakalım 2 hafta sonra görcezzzz.

Hala 7 kasım lead time mımız.siparişimiz o tarihte hazır olacak.aç parantez:) Bu tarz yazmak eski günlerimi hatırlattı. lead time, ready date, shipment date etc. çalışmayı özledim hemde tekstilde çalışmayı özledim kapa parantez:)topluyuz şimdilik suratsızız.gezmem bu sefer katii suretle yasaklandı. 37. haftanın kontrol özeti budur.

onun dışında ev kalabalık annelerimiz var ve bugün 2 de temizlikçimiz vardı. çok memnun kaldık nefes aldırmadan annem her işi yaptırdı ve ilk kez itinalı kaytarmadan temizlik yapan bir bayanla tanışmış olduk. artık haftalık olarak gelecek bayan arkadaşımız buralarda oturanlara tavsiye edebilirim.

son 2 haftamız çabucak geçmesi dileğiyle:)

14 Ekim 2008 Salı

36.hafta


35 haftayı geride bıraktık. artık iyice ağırlaştım. geçen hafta annemle misafirlerimizle geçti ve yalnız olmadığım için çabucak geçti. bu hafta yalnızım ve sanırım bu hafta uzun sürecek:)
geçen cumartesi deniz bey gelmek istedi ama vazgeçti. sanırım yanlış alarmdı. ama doktor gezmemi yasakladı.dinlen dedi zaten 3 hafta sonra çok yorulacaksın:(bizde söz dinliyoruz. viaport gezilerim artık geçici bir süre için son buldu:) iyiki geçen hafta 2 kez çıkmısım alışveriş yapmısım:) arabayı bile artık yakın mesafede olsa kullanmıyorum. babamız acil durum olma ihtimaline karşın işe arabayla gitmeye başladı zaten.
doktor kontrolümüzde deniz bey 2940 gr olmus. tombik bir bebekmiş ve 2 hafta ilerde bu ölçülerine göre:) ilk kez nst ye bağlandık ve deniz tembel olduğu için 20 dk cihaza bağlı durmamız gerekiyorken 45 dk kaldık. tatlı bişeyler yedirdi babamız deniz tembeli oynasın diye. ehh azda olsa oynattı coca poposunu deniz:) sancım yokmuş ve denizin kalp atışları normaldi. kontrolümüz böylelikle son buldu.
bir sonraki kontrollerimiz 22 ekimde ve 30 ekimde. sonrada 7 kasımda deniz bey gelecek. (tabi o tarihi beklerse)
evde hapis günlerimiz dinlenerek geçiyor. dışarısı günlük güneşlik ben evde bloglar arası gezinip duruyorum.çok eğleniyorum:)
haftaya evimizde temizlik olacak ve hazırlıklarımız son bulacak. belki biraz erken ama deniz bey erken gelirse hazırlıksız yakalanmayalım diye annemler gelecek ve temizliğimizi yaptıracağız.
Yukarda son tombik halim mevcut. artık burnumda büyüdü. bu durum geçici ama yinede insan aynaya baktığında karşısındaki kişiyi tanıyamayabiliyor:)
teyzemiz mevlüt şekerlerimizi yaptı çok güzel oldular. burada fotolarını yayınlamak isterdim ama süpriz olsun mevlütten sonra çekilen fotolarımızı koyarız.

Deniz babasınamı benziyor?